Latest Entries »

Friday, 24 April 2009

seperti bangsat

aku mengucapkan selamat pagi kepada kau. sila balas

tak tahu kenapa pagi ni aku seperti memperoleh masa tambahan untuk melihat-lihat blog orang sedangkan masih belum tido lagi sejak semalam. terpaksa bersengkang mata bagi mengelakkan terlepas exam site surveying procedures pagi ni. itulah akibat tido lambat. aku saja melihat-lihat blog orang dan beberapa perkara dapat aku simpulkan seperti tertera dibawah :

1. blog kamu memang mcm bangsat! bukan mahu menilai tapi itulah hakikatnya pada aku. bukan juga mahu kata blog ini bagus, blog ini tak kurang juga sifat kebangsatannya tapi

2. pada aku blog adalah professional. tempat untuk berkongsi pendapat dan pandangan yang rasional. bukan tempat bercerita soal perasaan cinta kau pada si dia. juga bukan tempat cerita kisah hidup kau seharian. siapa kisah dengan apa yang kau lakukan seharian? aku tak faham. jika ikut logik aku rasa tak ramai orang peduli. malah mungkin orang agak muak baca kisah kau nanti.

3. secara randomnya aku dapati banyak blog buat seperti itu. pada aku blog yang bagus adalah blog yang mempunyai unsur-unsur tukar pendapat, perbincangan dua hala serta perkongsian idea. nyatakan pandangan dan pendapat kau berkenaan dengan sesuatu isu. apa-apa saja. mungkin dari apa yang kau nyatakan itu pembaca bersetuju ataupun mereka mahu nyatakan pendapat tersendiri. bangkang mungkin. dari situ wujud satu perbincangan dan kau boleh nilai secara keseluruhan kemudian. baru seronok!

4. akhir sekali aku mahu mohon maaf jika ada diantara kau yang terasa. aku faham. blog kau hak kau lah mahu tulis apa pun. itu cuma pendapat dan pandangan aku saja tentang blog. kalau kau setuju aku happy lah. kalau tak setuju tak mengapa. teruskan saja penulisan dengan gaya kau tersendiri. aku tetap lihat blog kau jika ada kelapangan..

P/s : maaf jika pengunaan kata bangsat itu agak kasar bagi kau. itu cuma mahu menunjuk ekspresi diri aku terhadap sesuatu. tiada niat lain pun